Nagy sikert aratott

2021.07.22. 12:18

A LOKART díjnyertes alkotásai egy hónapig láthatók

Az első LOKART képzőművészeti fesztivál vasárnap zárult, és igen nagy sikert aratott. Összesen mintegy hatvan pécsi alkotó munkáiból nyílt kiállítás ennek keretében a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában.

M. B. E.

Forrás: Pécsi Galériák Facebook oldal

Az alkotások a márciusban kiírt mozgástematikájú pályázat legjobbjai, és a nívós szakmai zsűri jutalmazta a kiemelkedő munkákat. A LOKART 300 ezer forintos fődíját három kiállítónak megosztva ítéltek oda: Gáspár György Reuptake, Gyenes Zsolt Lumage és Makra Zoltán a/series/5 munkái lettek a győztesek.

A kiállításhoz külső belvárosi helyszínek is csatlakoztak

A kritikusok díját Palatinus Dóra nyerte el Lehetséges irányok című alkotásával, s így lehetőséget kapott 2022-ben egyéni kiállítással bemutatkozni a Pécsi Galériában. Továbbá kiállítási lehetőséget nyert a Martyn Galériában Burkus Judit (Story of my life) és Vercz Szilvia (Kicsinyített mozdulatok) is.

A kiállításokhoz külső belvárosi helyszínek is csatlakoztak: könyvesboltok, kávézók, antikvárium és designbolt kirakataiban is láthattunk műveket.

A négynapos ingyenes fesztiválon több száz érdeklődő vett részt a pécsi belvárosban július 15–18. között. A rendezvényhez kapcsolódó kiállítások augusztus 15-ig látogathatók a Pécsi Galériában és a Martyn Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában