időutazás

2021.07.30. 09:17

Középkori ételeket főznek a lovagok a Siklósi várban

Tenkes Családi Piknikre várnak minden korosztályt a siklósi várban szombaton délután.

M. R.

A gasztronómia mellett a szórakozás és a kultúra is előtérbe kerül, a bajai Szabadtűzi Lovagrend tagjai látványfőzés keretén belül középkori ételeket készítenek majd, ezeket kóstolhatják meg a látogatók. A gyermekeket játszóház és udvari bűvész előadása várja, a jelmezes, zenés-táncos előadás keretein belül pedig a Harka-legenda történetét is elmesélik a házigazdák, ezzel a Siklós–Harkány–Villány térség népszerűsítése is cél.

Változatos zenei élményeket is kínálnak a szervezők a finom falatok mellé, fontosnak tartják, hogy a legkisebbektől az idősekig mindenki jól érezze magát. Ez alapján nemcsak operettslágereket, de helyi kötődésű fiatal zenekarokat is meghallgathatnak az érdeklődők, a pécsi Made in B és a harkányi Peet együttest. A siklósi vár fontos küldetésének tartja, hogy teret adjon a helyi művészeknek, így az este folyamán a Vivat Bacchus és a Zanzibár is koncertet ad. Az önkormányzat jóvoltából a családi nap ingyenesen látogatható, csak a Zanzibár-koncert kötött védettségi igazolványhoz. A programot idén tartják meg először, jövőre a felújított várkertben terveznek az ideinél is nagyobb szabású rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában