Különleges zenei élmény

2021.08.10. 14:57

Harmonika és fuvola is főszerepbe kerül Bólyban

Különleges programsorozat várja az érdeklődőket Bólyban a Batthyány téren augusztus 20-án és az azt megelőző napokban.

W. K.

20201006 Pécs Hét végéig tartó harmonikafesztivál kezdődött a nyitókoncerten a Pécsi Harmónika Quartett szerepelt Kéméndi Tamás harmónikaművésze vezetéséável a Nick udvarban. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

„Fuvolavarázs” címmel augusztus 18-án 18 órai kezdettel különleges zenei élményt kínálnak a fellépők a közönségnek – az este folyamán a fuvola játssza a főszerepet: pécsi, mohácsi, és bólyi együttesek muzsikálnak, ezen kívül a Bólyi Fuvolástábor Örökös Zenekarának előadása is hallható lesz a program során.

Másnap, augusztus 19-én a „Nyáresti dallamok” című koncertre várják a zeneszerető közönséget – ezen az estén a harmonika áll majd a középpontban. Közreműködik Kéméndi Tamás harmonikaművész, valamint bólyi és baranyai harmonikások.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepre pedig a hagyományoknak megfelelően ezúttal is különleges rendezvényekkel készül a város. A gyerekeket 15 órától 19 óráig játszóház várja, 16 órai kezdettel pedig Bíró Eszter interaktív gyermekműsora szórakoztatja az apróságokat, „Az Időmanó kalandjai” címmel.

Ezt követően a Kárpát-medence tánckultúrájának ápolását és terjesztését célul kitűző, modern hagyományőrző HuNKuN DaNCe táncegyüttes látványos műsorát láthatja a közönség. A városi kitüntetések átadására és az Erzsébet Vigadó pandémia idején lebonyolított online versenyeinek díját­adójára 18 órai kezdettel kerül majd sor, ezt követen pedig a Depo Band gondoskodik a jó hangulatról, egészen éjfélig.

Forgalomkorlátozásra kell számítani a városban

Az Erzsébet Vigadó felhívja a figyelmet arra, hogy a rendezvény megtartása az aktuális járványhelyzettől és szabályoktól függ. Fontos információ továbbá, hogy a három nap alatt forgalomkorlátozás lesz érvényben: a rendezvények miatt a Városi Könyvtár előtti útszakaszt 2021. augusztus 18–21. között lezárják.

Képünk egy korábbi illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában