Hangversenyek

2021.10.24. 09:02

A Pécsi egyházmegye által felkért zsűri dönt majd az adventi műsorról

Advent időszakában az elcsendesedésé lesz a főszerep a Pécsi egyházmegyében – a cél, hogy mindazok, akik a Megváltó születésének ünneplését várják, az imádságra, a bűnbánatra és a lelki felkészülésre koncentrálhassanak.

Wald Kata

Forrás: Pécsi egyházmegye

Az adventi ráhangolódás részeként a Pécsi egyházmegye szervezésében továbbra is megrendezik az adventi hangversenyeket a Pécsi Bazilikában – november 28. és december 17. között összesen hat alkalommal tartanak koncertet, amelyhez várják Pécsett működő zenészek, zenei együttesek jelentkezését.

A részvételi szándék november 5-ig jelezhető, amihez a szükséges jelentkezési lap az [email protected] címen igényelhető.

A hat adventi hangverseny mellett a város templomai saját koncertet is szervezhetnek

A Pécsi egyházmegye által felkért szakmai zsűri választ majd a produkciók közül, a szempontok között kiemelkedően fontos az együttesek által összeállított program kötődése az adventhez, az egyházhoz és a helyszínhez. A nyertes pályázóknak a koncert előtt próbalehetőséget biztosítanak.

A Pécsi egyházmegye felhívásában arra kéri a pályázókat, hogy a hangverseny programjának kialakításakor a fókuszban az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó zenei repertoárból válogassanak.

A Pécsi Bazilika hat adventi hangversenye mellett a város plébániai templomai saját adventi koncertekkel is gazdagíthatják az időszak kínálatát – ezek a lokális adventi programok kizárólag az illetékes helyi plébános közvetítésével szervezhetők meg – a Pécsi egyházmegye tájékoztatója szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában