csillagászat és a világűr

2021.10.24. 10:27

Exkluzív talkshow-t indítottak Kozármislenyben

Hagyományteremtő szándékkal Kultúrszalon Exkluzív talkshow-t indított a Kozármislenyi Művelődési Központ.

Zs. J.

Forrás: Kozármislenyi Művelődési Központ

A tervek szerint a szervezők havi rendszerességgel helyi művészeket, tudósokat, sportolókat hívnak meg, akik beszélnek életükről, munkájukról, hobbijukról.

Az első alkalommal, október 22-én 17.30-kor dr. Nagyváradi László csillagász, a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézet, Térképészeti és Geoinformatikai Tanszék tanszékvezető egyetemi docense érkezett, aki szakmai és angol tudásának köszönhetően több külföldi egyetemen oktatott. A beszélgetésből megtudhatták az érdeklődők, miért és hogyan rajzolta meg a pécsi planetárium 275 négyzetméteres kupoláját a magyarok ősi csillagképének megfelelően, és bepillantást kaptak a most induló magyar űrprojektbe.

Szó volt arról is, mit keresett a Kodály Központ színpadán egy komolyzenei koncert előadójaként, Bősze Ádám társaságában, illetve mért nem szereti a bort a neves csillagász, amikor a családja sikeres profi borásszal is büszkélkedhet.

A havi rendszerességgel elindított Kultúrszalon Exkluzív talkshow ingyen látogatható, de lehetőség van a 800 forintos támogatói jegy megvásárlására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában