jubileumi koncert

2021.11.22. 17:30

A Kodály Központban ünnepelt a Vivat Bacchus

Péntek este tartotta jubileumi koncertjét az idén 20 éves Vivat Bacchus énekegyüttes. A Kodály Központ telt házas közönsége élvezettel hallgatta a kedvenc dalokat.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Balint Csizmadia

A jubileumhoz méltón ünnepelt péntek este a 20 éves Vivat Bacchus a Kodály Központban. A héttagú acapellaegyüttes most sem csak a dalaival szórakoztatta a közönséget, hanem az elmúlt két évtizedből felelevenített történetekkel és a vendégelőadókkal tette még teljesebbé a koncertet. Persze az együttestől már megszokta, sőt elvárja a humort a közönség, de annál is jobban örül, ha kulisszatitkok is kiderülnek a show-ból.

Kéméndi Tamás harmonikaművész – az első vendég­előadó – örömmel tett eleget a Bacchus-tagok kérésének, hogy elmesélje „régi” – azaz mindössze nyár óta tartó – jó barátságukat, és a páralkalmas próbákat az együttes tagjaival. Úgy tűnik, hogy vele sem csak a zene fogja összekötni a Vivat Bacchust, hanem a humor is, mindkét fronton nagyon nagy az összhang közöttük.

Rudán Joe-t több alkalommal láthatta már a közönség a Vivat Bacchussal énekelni, amely ezúttal is meghozta a sikert. Közös produkciót láthattunk még Oláh Gergő énekessel, illetve Vadkerti Imrével is, aki a nyáron debütált, Kinizsi, a nép fia című rockmusicalben alakította Kinizsi Pált. A siklósi várban bemutatott produkció szövegét Szentgyörgyváry Péter (várkapitány) írta, a zenéjét pedig Balásy Szabolcs szerezte, de ők nemcsak szerzőként, hanem az énekegyüttes többi tagjával szereplőként is közreműködtek a darabban, ezekből is láthatott ízelítőt a közönség.

A koncerten minden tag elmesélt egy számára kedves történetet például arról, hogyan indult a közös pályafutásuk a 20+benzinnel, és hogy miért nem láthattuk őket a Vacsoracsatában. Bognár Szabolcs operaénekes pedig maga mesélte el, hogy egy rendezvényszervezőnek köszönheti a „gyenge hangú” jelzőt, majd elkápráztatta a közönséget az „O sole mio”-val. Kőszegi Sámuel önálló produkciója is nagy sikert aratott, a csapat beatboxos tagja élő loopot (hangminták felvétele és visszajátszása, egymásra keverése, valós időben) adott elő, egy ismert dal eljátszásával.

A Vivat Bacchus tagjai megköszönték a támogatást, a közönség soraiban köszöntötték Stumpf Árpádot – akit a pécsiek Zsiráfként ismernek –, a Vivat Bacchus ötletgazdáját is. Videóüzenetes szülinapi gratulációt küldött többek között Ákos, Mező Misi (Magna Cum Laude), Götz Attila és Csengeri Attila színművészek, Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója és az Alma együttes, amely a fináléban személyesen is köszöntötte az ünnepelteket.

Neves előadók kísérik útjukat

A Vivat Bacchust az eltelt húsz évben olyan neves előadókkal hozta össze a sors, mint Ákos, akivel 2007-ben egy nagy turnét énekeltek végig, Mező Misi, Demjén Ferenc vagy Sasvári Sándor, de emellett is számos ismert előadó tűnt fel mellettük egy-egy koncert alkalmával. A három alapító tag – a Szentgyörgyváry ikrek, Gergely és Péter, valamint Balásy Szabolcs – Bognár Szabolccsal, Szentgyörgyváry Károllyal és fiával, Balázzsal, illetve Kőszegi Sámuellel kiegészülve évente több mint 80 fellépéssel szereznek örömet a közönségnek, Magyarország legfoglalkoztatottabb acapellaegyüttesének számítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában