Készülnek az ünnepre

2021.11.27. 13:20

Élő adventi kalendárium készül a falvakban

Az advent minden város, falu és község életében egy különleges időszak. Ilyenkor a települések is ünnepi díszt kapnak, sok helyen próbálják bevonni a lakosokat ebbe a készülődésbe.

Cz. V.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hagyományteremtő céllal az idei évben is élő adventi kalendárium készül Kékesden. Ennek érdekében december 1-jétől 24-ig, az adventi kalendárium mintájára, minden nap felgyúlnak a fények valamelyik ház ablakában.

A karácsony közeledtével, egyre több ház ablaka ölt majd ünnepi díszt. Szent­estén az utcákon végig sétálva pedig 24 darab ablak fog majd ragyogni. A jelentkezéseket Véghné Pintér Kinga várja mindaddig, amíg sorszámok vannak. A kikötésük csak annyi, hogy egy utcafrontra néző ablak kerüljön feldíszítésre.

Erzsébet és Mecseknádasd lakosai is igencsak gyorsan válogatnak a számok között, hiszen itt is él az adventi hagyomány, miszerint minden egyes nap, valamelyik ház ablaka díszítést és egyben számot is kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában