fotóalbum

2021.12.05. 12:32

A busókat bemutató új könyv jelent meg

A világhírű népszokásunkat bemutató, megörökítő kötetek egyik legszebbjét vehetjük kézbe: az önkormányzat kiadásában, Juhász Balázs egyedülálló képeivel megjelent az „Átváltozás – A nagy busókönyv” című fotóalbum – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Mohács, 2020. február 20. Busók készülõdnek egy mohácsi családi ház udvarán a mohácsi busójárás elsõ napján, 2020. február 20-án. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere gratulált Juhász Balázsnak, kiemelve: e kiadvány híven teljesíti küldetését, azt, hogy télűző-tavaszköszöntő népszokásunkat hitelesen, igen sokszínűen, a maga teljességében mutassa meg a hagyományt megélő emberek, és azok közösségeinek hatnapos farsangolásán keresztül: mindenkor finom eszközökkel, érzékeny kamerával.

Az önkormányzat közlése szerint az egyedülálló kötet egy korábbi pályázat részeként jelenhetett meg, amelyet még 2017-ben nyújtott be sikerrel a város a busójárás színtereinek fejlesztésére.

E támogatási forrásból történt meg a Deák tér átépítése, modernizálása, valamint a Busóudvar interaktív eszközeinek beszerzése, beállítása egyaránt. A pályázat része volt a marketingtevékenység is, ennek keretében adott megbízást még Szekó József az ismert fotográfusnak e könyv elkészítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában