Erős közösség

2021.12.09. 19:26

Aktívak a nemzetiségi önkormányzatok Siklóson

Az ősz folyamán rendszeresen csendült fel a tamburica hangja a siklósi Örsi Ferenc Művelődési Központban.

Zs. K.

Forrás: S. N. Ö.

A Siklósi Horvát Önkormányzat még 2020-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásából, a Csoóri Sándor Alap keretein belül 600 ezer forint pályázati támogatást nyert el.  A programsorozat megvalósítása a pandémiás helyzet miatt 2021-re tolódott, így idén nyolc alkalommal élőzenés horvát táncházat tudtak megrendezni. A táncolni vágyó idősek és fiatalok elsajátíthatták a legnépszerűbb horvát és magyarországi horvát táncokat. A táncházat Bosnyák Mirjana vezette, az élőzenét az Orašje zenekar szolgáltatta. Az önkormányzat a horvát táncház folytatását a következő évben is tervezi. 
 

 

Hasonlóan aktív volt a Siklósi Német Önkormányzat is az ősszel, novemberben hagyományteremtő jelleggel indították útjára az „I. Siklósi Sváb Gasztro- és Kulturális Nap-Novemberfest” címet viselő programjukat. A rendezvény helyszínéül eredetileg a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokát és udvarát választották, azonban a járványhelyzet miatt az Agora Hotel Étteremben rendezték meg szűkebb körben és módosult programokkal. 
Ezen kívül tavaly egymillió forintos irodafelújítást követően idén ismét sikerült egymillió forintos támogatási összeget elnyerniük, melynek segítségével az irodájuk udvarát újítják fel december első két hetében. Az így kialakult közösségi tér alkalmassá válik a kisebb rendezvények megtartására. Mindemellett támogatják Michelisz József sváb származású sombereki író német nyelvű mesekönyvének megjelenését is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában