Borszakmai rendezvény

2021.12.06. 18:55

Az Adventi Borszalon megmutatja az embereknek, milyen izgalmas a bor világa

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, valamint a Pannon Borbolt idén ismét megszervezte a hétvégén az Adventi Borszalont a Magtár Látogatóközpontban.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A cél az volt, hogy egy olyan rangos borszakmai rendezvényt hozzanak Pécsre, ami túlmutat a régión, amelyen Magyarország összes borrégiója megjelenik, és nemzetközi szinten is megmutatják, milyen izgalmas a borok világa.

– Hivatalosan az idei a harmadik Adventi Borszalon, mivel a tavalyi a pandémia miatt elmaradt. Közel 70 kiállító van jelen, minden magyar borvidékről, illetve horvát, szlovén, osztrák, olasz borászok fogadták el meghívásunkat – közölte a rendezvény főszervezője, Győrffy Zoltán, aki a Pécsi Borozó főszerkesztője is. – Idén kicsit nehezebb volt a szervezés a járványhelyzet miatt, terveztük a felvidéki borászok bemutatkozását is a három folyó völgyéből, de az ottani helyzet miatt ők nem tudtak eljönni – tette hozzá.

A korábbi években a pécsi Pezsgőház adott otthon az Adventi Borszalonnak, ám mint megtudtuk, az ottani átalakítások miatt most egy új helyszínt próbáltak ki, a Magtár Látogatóközpontot. A rendezvényen a korábbiakhoz képest a járványhelyzet miatt kevesebb látogatót fogadtak, akik csak védettségi igazolvánnyal léphettek be az épületbe. A látogatóközpont négy szintjén helyezték el a borászokat, a sajtos, húsos standokat, a pékségeket, így szétszóródva fogadták a vendégeket.

Az Adventi Borszalon egy találkozóhely lett, egy olyan társasági esemény, amelyen az egyetemi oktató, a villanyszerelő, a vállalatvezető és az egyetemisták is részt vehetnek, és megismerkedhet a minőségi borokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában