210 éves

2021.12.09. 18:21

Jubilálnak a Pannon Filharmonikusok

A Pannon Filharmonikusok 210 éves fennállását ünneplik december 9-én, csütörtökön a Kodály Központban.

Czine V.

Varga Gilbert a zenekar vezető karmestere

A zenekar jogelődjét, a Zeneművész Társaságot a Bécsből 1807-ben áttelepült Mozart-kortárs és Haydn-tanítvány Lickl György alapította 1811-ben, mely ez év december 9-én adja első (egyben jótékonysági) hangversenyét. A csütörtöki ünnepi koncert bevételével a zenekar a Covid-árvákat támogatja.
 

 

Mivel a zenekar a hagyományokra épít, de ezzel egy időben az újításokat is kedvelik, a koncerten az alapító Lickl György művének zenekari ősbemutatóját hallhatják az érdeklődők. Mindemellett megismerkedhetnek a koncertek illatát emlékül nyújtó exkluzív illatkülönlegességgel is, melyet az együttes ihletett. Ezáltal egy különleges világpremierre is készülnek, hiszen a világ első koncertparfümjeinek bemutatójára kerül sor. A hangverseny előtt 18.00 órától van lehetőség megillatozni a főbejárat előtt fényekbe öltözött sátornál a női és férfi parfümkülönlegességeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában