Kulisszatitkok

2022.01.23. 13:36

Az asztrofotózás titkai is feltárulnak Pécsett

Hamuszürke Földfény, Napdélibáb, Misztikus Pollenkoszorú - az asztrofotózás egyik legismertebb hazai alakjának, Schmall Rafaelnek fotói és fotótárlatai kapnak efféle elnevezéseket.

Mészáros B. E.

Forrás: Rafael Schmall Photography Facebook oldala

A fotós az Év asztrofotóját készítette a National Geographic Magyarországnak, s kategóriagyőztes lett 2020-ban a Greenwichi Királyi Múzeum szervezésében az univerzumfotózás legrangosabb nemzetközi versenyén. 

 

A Zselici Csillagpark munkatársát jól ismerhetik a baranyaiak is, mert tavaly májusban Nigéria csillagos ege alatt készült fotóiból tárlat nyílt a Planetáriumban, valamint az asztrofotós varázslatos hangulatú képeivel gyakran találkozhatunk a legkülönbözőbb exkluzív magazinokban. De hol és hogyan születnek ezek a képek, technikailag miként kell kivitelezni? 

 

Az asztrofotózás kulisszatitkaiba avatja be most ingyenes, nyilvános beszámolóval az érdeklődőket Schmall Rafael, sőt a szükséges eszközöket is meg lehet tekinteni 25-én 18 órakor a Mecseki Fotóklub estjén a Civil Közösségek Háza Halász Rezső Galériájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában