Gratulálunk!

2022.01.24. 14:58

Nívódíjat kaptak a kultúra legjobbjai Baranyában

A magyar kultúra napja alkalmából január 21-én a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség a Horvátországi Demokratikus Magyarok Közössége Kopácsi Magyarok Otthonában adta át aktuális elismeréseit.

M. B. E.

Kovács Ferenc festőművészt is elismerték

Forrás: MW

Nívódíjat kapott a Kétújfalui Konrád Ignác Általános Iskola tantestülete és a Pécsi Kulturális Központ Hunyor Foltvarró Köre. Díszoklevelet vehetett át Unger Pálma, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja, Kertész Attila karnagy és Kovács Ferenc siklósi festőművész. 

 

A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány díszoklevelét kapta Ognjenovic Kettős Zsuzsanna, a HMDK kulturális bizottságának elnöke, Sipos Krisztina, a Kisasszonyok és Legények néptánc­csoport művészeti vezetője és a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ, valamint igazgatója, Andócsi János. 

 

A jeles ünnep alkalmából a Magyar Népművelők Egyesülete Baranya Megyei Szervezete Lemle Géza-díjjal tüntette ki elnökét, Nagy Sándort. A Pécs-Baranyai Kórus- és Zenekari Szövetség oklevelet adományozott Pleszné Fényes Edit zenepedagógusnak és Zsuberátsné Sasvári Mártának kiemelkedő munkája elismeréséül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában