Jelmezbe bújva

2022.01.20. 13:26

Premierek láthatók sorban négy színházban is

Pörög a színházi élet, új bemutatók sora, szuper vendég­játékok, formabontó előadások mennek Pécsett négy teátrumban is.

M. B. E.

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Harmadik Színházban kedden és szerdán egy világsikert adtak vendégjátékban, az Eleven éjszakát (2013-ban New Yorkban az év legjobb drámájának választották) hozta el a Nézőművészeti Kft., s itt a következő előadás Spiró György Szent családja lesz 24-én. Volt a hétvégén a Pécsi Nemzeti Színházban is új bemutató: a Bohémélet operát Bozsik Yvette rendezte (legközelebb 23-án, vasárnap lesz műsoron). 

 

A héten újabb két premier következik: a Sóska, sültkrumpit pénteken a Horvát Színházban láthatjuk, a Harmadik Színház igazgatójának, Vincze Jánosnak a rendezésében, a Pécsi Nemzeti megbízásából. Továbbá az orvos-író Sárosi István immár negyedik darabja kerül színre a PNSZ-ben, január 22-én a kamarateremben az Otthol, édes otthol című krimi-tragikomédia ősbemutatóját adják Gulyás Dénes operaénekessel és Uhrik Dóra táncművésszel prózai szerepekben. A Janus Egyetemi Színházban viszont ma este népmese-beavató játékot (ilyen eddig még nem volt!) tekinthetünk meg a Vak király címmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában