Arckép

2022.01.20. 20:55

Kétféle ember létezik: aki jó, és aki jó lesz - Szalóki Virággal beszélgettünk

Az átfogó logisztikai, programszervezői munka egyik kiemelkedő személye Szalóki Virág a Pécsi Kulturális Központban, ahonnan nyolc kulturális helyszín, összesen 14 telephely tevékenységét irányítják.

Mészáros B. Endre

– Mi a teendője? 

– Kulturális programok kitalálása, szervezése, koordinálása és minden, ami ehhez társul. A programokon belül a személyes érdeklődésem és kapcsolataim révén főként az önismereti rendezvényeket szervezem. S egyik kiemelkedő programunk holnap lesz a PKK-ban, Szepes Mária sci-fi-látomásai címmel. 

 

– Nem ingoványos terület az önismeret keresése spirituális mellékvágányokkal? 

– A szervezésnél a legfontosabb szempont a tudományos háttér. Nem véletlen, hogy a PTE több karával és a Csorba Győző Könyvtárral együttműködve valósult meg sok program. Én pedig küldetésemnek érzem, hogy olyan lelki minősége legyen az előadásoknak, amely hiteles és pozitív értékeket hordoz. Garancia erre a hitvallásom is, hogy kétféle ember létezik: aki jó, és aki jó lesz. 

 

– Miben különleges Szepes Mária írásainak elemzése? 

– Az előadó Weiner Sennyey Tibor író, filológus, és két vígszínházi színművész, Szilágyi Csenge és Zoltán Áron segít felidézni az írónő sci-fi tárgyú, de önismeretre is építkező műveit. A hiánypótló eseményre Budapestről is bejelentkeztek. 

 

– Mi most az újdonság a munkájában? 

– Mentora vagyok a Pajtaszínház program keretében egy színházi társulat első lépéseinek. A Bagossy László által kísért PKK-s társulat a hó végén mutatja be a Budapesti Nemzeti Színházban A sikoly című művet, mely a pandémia pszichés hatásait dolgozta fel. Továbbá nagy sikerrel működik a kezdeményezésemre a PKK-ban a Pécsi Egyedülálló Szülők Klubja is, mely az első ilyen vidéki központ. 

 

– Van még megvalósításra váró nagy terve? 

– Fontosnak tartom egy művészetterápiás központ létrehozását, ahol a kreativitáson keresztül az önismeret és a gyógyulás lehetőségét teremtjük meg. Ahol határtalan szeretettel önmagunkká válhatunk, ahol a lelkiismeretünk felelősségtudattá formálódhat, ahol kialakulhat bennünk mindenki mérhetetlen tisztelete és megtalálhatjuk a derűlátást, a belső harmóniát. Ahogy Szepes Mária is utal rá, ez egy magányos út, melyen a segítők csak a valóság szűrői. Támaszkodhatunk rájuk, de mindent tisztán ragyogó lelkünkhöz, belső magunkhoz kell igazítani. 

 

Terapeuta és PR-szakértő is

Szalóki Virág (Györkös Virág), 1975-ben született Komlón. A Pécsi Tudományegyetemen diplomázott művelődésszervező szakon. PR szakértői, szocio-, és komplex művészetterapeuta, valamint ArtCoach végzettséget is szerzett. A versenyszférában dolgozott 20 éven át, PR és reklám vonalon. 2015-ben lett a Pécsi Kulturális Központ kulturális menedzsere. Két gyermeke van, Jázmin lánya 14, Benjámin fia 20 esztendős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában