Kattogó filmkockák

2022.01.17. 18:27

Újra lehetne mozizni Sásdon

Egy nem mindennapi ajándékozásról számolt be Sásd polgármestere, Jusztinger János a közösségi oldalán.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Mint írta, utoljára a sásdi mozi épületébe gyermekkorában léphetett be, de most, hosszú évtizedek után nemrégiben újra megtehette ezt, mivel az ingatlan tulajdonjoga az önkormányzaté lett. Hozzátette, az épületet ingyen, ajándékba kapta a város Plesz Györgynétől a volt kultúrház épületével együtt. Ezt a felajánlást a polgármester megköszönte, illetve megígérte, hogy megtalálják a forrást arra, hogy jövőben az épület újra közösségi célokat szolgálhasson. 

 

A bejegyzést rengetegen lájkolták, illetve hozzá is szóltak. Emlékek jöttek elő: volt, aki itt ismerkedett meg későbbi menyasszonyával, volt, aki a jegypénztárosra, a jegyszedőre, a gépkezelőre emlékezett. Volt, aki megemlítette, itt volt először moziban. És sorolták a filmcímeket, amit a sásdi filmszínházban láttak: Vissza a jövőbe, Cápa, Óvakodj a törpétől, A szépség és a szörnyeteg. Az épület funkciójára is adtak tippeket: volt, aki azt szeretné, ha újra mozi lenne, de arra is volt javaslat, hogy legyen belőle öregek otthona. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában