Programajánló

2022.02.12. 11:09

Baranyai programok csalogatnak kicsiket és nagyokat egyaránt

A következő időszakban sem fogunk unatkozni. Színes programok, izgalmas kiállítások, farsangi események várnak mindenkit Baranyában.

MH

Fotó: Shutterstock

A család apraja nagyját várják Gödrén

Immáron 4. alkalommal kerül megrendezésre a Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnep február 12-én, szombaton. A rendezvény a magyar gasztronómia hagyományait hívja elő, azzal a céllal, hogy a közösségépítésen és a szórakozáson túl a Nyugat- Hegyháti térséget turisztikailag népszerűsítse, településeinek összetartozását erősítse, a hagyományokat őrizze. A rendezvény feleleveníti azon disznóvágások hangulatát, ahol a család a komasággal, barátokkal karöltve dolgozik, és zárásként elkészítik a töpörtyűt - adták közre a szervezők.

A hagyományos Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnep programot az I. Gödre Vertikál Futóverseny kiírása színesíti. Mindenki számára egy különleges kihívást kínál: égjen a zsír délelőtt-délután! A futóversenyt szintén február 12-én, szombaton rendezik meg 11:00 - 12:00 között (ebben az egy órában többször is megpróbálható a futás, a versenybe a legjobb időeredmény számít). A további információk megtalálhatóak a Facebook-eseményükben.

 

Közös megemlékezésre invitálnak a szigetváriak

Szigetvár török uralom alóli felszabadulásának 333. évfordulójára emlékeznek Szigetváron február 13-án 12:00 órakor. Szigetvár Város Önkormányzata és a Szigetvári Várbaráti Kör szeretettel vár minden érdeklődőt a déli harangszó után tartandó ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra. 10:30-tól szentmisét és Te Deum-ot tartanak a Páduai Szent Antal-templomban. 11:30-kor a Pannon Filharmonikusok kamarakoncertjére került sor a Szent Rókus plébániatemplomban, Dorffmaister István kupolafreskója alatt. Délben ünnepi megemlékezés és koszorúzás a Zrínyi téren, majd 12:45-kor átadják a felújított műalkotásokat a vármúzeumban. 

 

 

Zenés színházi előadás kerül színpadra Szászváron

Frankie, egy törekvő, tehetséges fiatal srác, aki énekelni akar. Minden áron. Az élet, azonban nem adja könnyen a sikert, így az ő történetét is vér és verejték borítja. Zakariás Zalán rendezésében ismét színpadra lép, ámde nem szokványos módon a 20. század egyik legnagyobb zenei alakja. A darab megtekintése regisztrációhoz kötött, mely a 30/ 820 74 68 telefonszámon tehető meg. Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg. Vasárnap 17:00 órakor a Szent István Közösségi Házban tekinthető meg a Frankie-Frank Sinatra élete című előadás.

 

Elűzik a telet Drávaszabolcson

Drávaszabolcs Község Önkormányzata várja az érdeklődőket február 19-én 14:00 órától a Farsangi Télűzés rendezvényre. A szervezők farsangi fánkkal és meleg teával látják vendégül az érkezőket. A délután folyamán farsangi kavalkádba csapnak át gólyalábas maskarákkal. A hagyományos zenés téltemetés mellett kiszebábot égetnek, majd 16:00-kor télbúcsúztató táncház veszi kezdetét a Kikerics Néptáncegyüttessel. A zenét Magosi Dávid szintetizátoros biztosítja. A rendezvényen való részvétel díjmentes.

 

Itt a farsang, áll a bál

Online farsangi jelmezversenyt hirdetett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 3-11 éves gyermekek részére. Készítsen gyermekével rendőri jelmezt, öltöztesse be és fotózza le, majd küldje el az alábbi címre: [email protected]. A legtöbb szavazatot kapott fotón szereplő gyermek meglepetés élményjátékban részesül. A II. és III. helyezett ajándékcsomagot nyerhet. A játék követői és szavazói között is kisorsolnak három ajándékcsomagot. A fotó beküldési határideje február 28. 

 

Maci kiállítás Pécsváradon

A Kárpáti Érték Közösség Alapítvány mindenkit szeretettel vár a kiállításra, amely március 15-ig megtekinthető a Pécsváradi Emlékházban (Dózsa György utca 4.). Az emlékház nyitva van a hét minden napján. A belépés díjtalan. Információ: 06-30/39-00-105.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában