Több célja is van a kiállításnak

2022.02.11. 19:26

Képeket vesznek az örököstől Siklóson

Döntött a városvezetés a 2016-ban elhunyt, köztiszteletben álló Vida Dezső festőművész hagyatékának megőrzéséről és bemutatásáról.

Zs. K.

A siklósi képviselő-testület már tavaly ősszel határozott arról, hogy segítséget nyújt a festő fiának a hagyaték méltó megőrzésében. Ennek érdekében munkacsoportot is alakítottak, melynek tagjai – Vida Norbert (örökös), Mojzes Tamás alpolgármester, Rudolf Zsolt és Katona Csaba képviselők, Kovács Ferenc festőművész, Zvolszky Zita festő és grafikus és Farkas Tünde városüzemeltetési ügyintéző – az utóbbi időszakban több alkalommal is összeült, a legutóbbi közgyűlésen pedig meghatározták a konkrét teendőket is. 

 

– Megnyugtató döntést hoztunk a festőművész hagyatékának kérdésében. Olyan előremutató megoldás született, mely nemcsak a hagyaték elhelyezését érinti, hanem annak bemutatására is törekszik – mondta Riegl Gábor polgármester. Az önkormányzat Kovács Ferenc festőművész javaslatára 20-25 festmény megvásárlásáról döntött, és a képek a későbbiekben a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal frekventált helyiségeiben, valamint az Örsi Ferenc Művelődési Házban és a Siklósi Várban kapnak helyet. A képviselő-testület emellett azt is vállalta, hogy pályázati lehetőségek esetén a továbbiakban is segítséget nyújt Vida Dezső hagyatékának méltó megőrzéséhez. 

 

Mojzes Tamás javaslatára Kovács Ferenc és Zvolszky Zita segítenek majd a megvásárolni kívánt festmények kiválasztásában. A festmények értékének meghatározására értékbecslőt vonnak be, hogy be tudják költségelni a megvásárolni szánt tételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában