Zenészeké a főszerep

2022.03.25. 16:39

Jubileumi koncertet adnak a fúvósok

Zs. K.

Fotó: Cseh Gábor

Megyénk két fúvós­zenekara is ünnepel. A Mázai Bányász Fúvószenekar vasárnap 15 órától tartja a fennállásának 70. évfordulója alkalmából a jubileumi koncertjét. 

 

Az érdeklődőket a Mázai Művelődési Házba várják, a rendezvény jó hangulatáról több zenekar gondoskodik a mázaiak mellett. Fellép a Mecseknádasdi Német Nemzetiségi és a Szászvári Ifjúsági Fúvószenekar, Tolna megyéből pedig Nagymányok Város Fúvószenekara. 
 

Április 9-én a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar tartja a 75 éves jubileumi koncertjét. A Pécsi Vasutas Művelődési Ház által fenntartott együttes számtalan díjjal büszkélkedhet, a mai napig Magyarország legjobb amatőr fúvószenekaraként tartják számon őket.

 
Még 2008-ban megkapták az Európa Kulturális Fővárosa Zenei Nagykövete címet, 2010-ben a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Nívódíjat, 2012-ben a Baranya Megyei Príma díjat. 2015-ben a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség Nívó Díját is kiérdemelték. 

 

Április 9-én 18 órától a Kodály Központban többek között Stubendek Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház művésznőjével, Kéméndi Tamás harmonikaművésszel és a Vivat Bacchus énekegyüttessel együtt ünnepelnek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában