Hagyomány

2022.03.06. 14:18

Összehozta az abaligeti gyerekeket az ének

Felemelő érzésben lehetett részük az abaligeti iskolásoknak, ugyanis a hétközi Népdaléneklési versenyen közel kilencven gyerek mutathatta meg énektudását igencsak nagyra becsült zsűritagok előtt.

Móga R.

Az Abaligeti Általános Iskolában nagy hagyománya van a népdaléneklésnek, így nem is csoda, hogy már több mint 15. esztendeje rendezik meg a nagy múltú énekversenyt. Az ünnepélyes napon a tanintézet összes tanulója énekelt egyéni vagy csoportos előadásban. Szebbnél szebb produkciókkal álltak ki a fiatalok, így nem meglepő, hogy a háromtagú zsűri, köztük Tóth Ferenc, aki Liszt Ferenc-díjas karnagy, igencsak nehéz helyzetbe került a döntéshozatalkor. 
 

Az előadásokat követően minden gyermek kapott minősítő oklevelet, azonban négy diák kimagasló eredményt ért el. Az alsó tagozatosok közül Orsós Amanda és Hóbár Rebeka, míg a felsős tanulók közül Kaluczky Kitti és Velki Márta bizonyult a legjobbnak. A teljesítményüknek köszönhetően még egy Pannon Filharmonikusok által felajánlott ajándékcsomaggal is gazdagodtak ezúttal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában