Bormustra

2022.04.30. 14:29

Hasítottak a hazai borok a nemzetközi seregszemlén

A Villányi borvidék és a Pécsi Borozó bormagazin szervezésében rendezték meg a portugieser egyetlen nemzetközi versenyét, hét ország 84 borával. A Portugieser du Monde champion-díját két kategóriában osztrák, egy-egy kategóriában magyar és német borok nyerték el. A kiemelkedő boroknak járó aranyérmet összesen 18 bor érdemelte ki, közülük 11 magyar és 7 külföldi – szlovák, osztrák és német.

M. R.

Forrás: pixabay.com

A versenyt a siklósi várban tartották április 22-én, pénteken olasz, lengyel, osztrák, szlovén, svájci és magyar bírálók részvételével, akik több villányi pincészetbe is ellátogattak. 

A díjazottaknak a 23-i közönségkóstolón mintegy kétszáz borkedvelő társaságában Ipacs-Szabó István, a Villányi Borvidéki Tanács alelnöke és Győrffy Zoltán verseny­igazgató adták át a díjakat a pécsi Magtár Látogatóközpontban. 

Az idei champion-díjazottak a hazai Vinatus Villányi Portugieser 2021, a Weingut dr. Schreiber Portugieser Select Trocken 2020 (Németország), a Familienweingut Honsig Cuvée Mariage 2018 (Ausztria) és a Weinhandwerkerei Seymann Sparky Pink Rosé Brut Sparkling 2020 (Ausztria) lettek. Aranyéremben számos hazai bor is részesült a Bock, Boross, Gere, Jekl, Kvassay, Maczkó, Paksi, Szende, Vinatus és a Vylyan pincészetekből. 
 

A közönségtalálkozón adták át az elismeréseket a termelőknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában