Tenkes Csárda

2022.05.18. 18:45

A kulináris élvezeteknek nincs nyelvi akadálya

Közös, határon átnyúló projektet valósít meg a Tenkes Csárda a horvát Malo Selo (Buje) étteremmel. Mint a hivatalos nyitórendezvényen elhangzott, a Tourex elnevezésű projekt célja a turisztikai piac bővítése. Mindkét étterem családi vállalkozás formájában, a regionális gasztronómiai hagyományok ápolásának jegyében végzi tevékenységét, melyek önmagában is turisztikai attrakciónak számítanak.

Zs. K.

Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa elmondta, az elmúlt években a pandémia korlátozásai komoly nehézségek elé állították a turizmust, illetve a vendéglátóipart, ez az oka annak is, hogy bár már 2020 júniusában indult a program, a nyitó­konferenciára csak most került sor. 
 

– Folyamatosan dolgozunk azon, hogy felkutassuk a múlt ízeit. Ezúttal olyan nemesi család ételeit és receptúráját szeretnénk feleleveníteni, amely közös történelmünkön alapul, és Horvátországban, valamint Magyarországon is egyaránt jelentős tradíciókkal rendelkezik – fogalmazott. Bíznak abban, hogy a Zrínyi család korából felkutatott recepteknek köszönhetően olyan gasztroélményt nyújthatnak majd, melyeket a jövőben a Zrínyi Brand égisze alatt működő éttermekben és vendéglátóhelyeken kóstolhatnak meg a vendégek. Az idén 22 éves Tenkes Csárda hamarosan új szolgáltatásokkal, nyílt napokkal várja majd az érdeklődőket itthonról és a határon túlról is. 
 

Marijan Martinjaš, a Malo Selo étterem tulajdonosa elmondta, a horvát oldalon az úgynevezett Mesélő erdő projekt-elem valósul meg, magyar elemekkel. Egy közösen kifejlesztett, helyi legendákon alapuló interaktív játékot terveznek, Zrínyi – múlt őrzői címmel. Ennek keretében elkészül a közös történelmen és fantáziákon alapuló tartalom, a kapcsolódó informatikai megoldás, melyet mindkét étterem telephelyén felállítanak. A Zrínyi Gasztronómiai Brand részeként még egy közös, határon átnyúló gasztroturisztikai brand részletes feltételrendszerét is kidolgozzák, és egy Zrínyi-szakácskönyvet is kiadnak, amelyben a két étterem által összegyűjtött receptek szerepelnek igényes formában megjelentetve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában