Felcsendülnek

2022.05.26. 14:59

A Lélek ihlette dallamokat hallhatunk Pécsen

A Filharmónia Magyarország szervezésében idén is megrendezik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivált, melynek együttműködő partnere a Haydneum – Magyar Régizenei Központ.

Mohay R.

Fotó: Shutterstock

Június 4–10. között országszerte különleges programokkal várják a lelki feltöltődésre vágyó zeneszeretőket a szabadban és a templomokban egyaránt. 

A fesztivál a pünkösdi hétvégével indul. Ekkor ünnepli a kereszténység a második isteni személy, a Szentlélek eljövetelét, így a program címe, mely olaszul annyit jelent, „Lélekkel”, szintén az ünnep üzenetét hangsúlyozza. 

A Pécsi székesegyházban a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje lesz hallható június 7-én, kedden. A Várdai István művészeti vezetésével működő együttes Haydn Krisztus hét utolsó szava a keresztfán című alkotását adja elő. A templomi koncert mellett ingyenes szabadtéri programmal is készülnek a szervezők. Június 5-én, pünkösdvasárnap este hét órakor a pécsi Jókai téren a Szent Efrém Férfikar „Angyalszárnyakon” című műsorával ad betekintést majd a világ különféle szakrális dallamaiba. További információ a Filharmónia Magyarország weboldalán található. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában