Pécs

2022.05.26. 15:51

Az egyház képeit veszik górcső alá

M. R.

Május 26-27-én tartják a VIII. Egyháztörténészek Országos Találkozóját a Magtár Látogatóközpontban. Péntek délután négykor Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára nyitja meg a programot, melynek témája ez alkalommal különösen izgalmasnak ígérkezik: az egyházi reprezentáció, az egyházi énkép és a köztudatban élő egyházkép jellegzetességeit veszik górcső alá. Egyháztörténeti témájú dokumentumfilmek mellett a magyar játékfilmekben megjelenő egyházkép is téma lesz, de irodalmi művekben és az oktatásban visszaköszönő egyházképről is szó esik majd. Szombaton fél hattól pedig a jezsuita és a pálos rend története kerül a középpontba. Számos szakértő érkezik az országból a programra, különböző szakterületekről. 

A META Egyesület és a PTE BTK Történettudományi Intézet által szervezett előadás-sorozat és a kerekasztal-beszélgetések így változatos, a szélesebb közönség számára is érdekesnek bizonyuló témákat boncolgatnak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában