Sátorhely

2022.05.14. 07:10

Emlékezésről szólnak ma a programok

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Országszerte 60 helyszínen több száz programmal készülnek az Emlékhelyek napjára, amelynek nyitórendezvénye szombaton reggel 9 órakor kezdődik a tavalyi Év Emlékhelye-díjjal kitüntetett Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen. 
A mohácsi nemzeti emlékhely azért érdemelte ki az év emlékhelye díjat, mert munkatársai példaértékű módon, komoly szakmai munkával készülnek a jubileumi évre, a mohácsi csata 500. évfordulójára, ami 2026-ban esedékes. 
Reggel 9 órakor köszöntőt mond Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója, Hargitai János országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója. 
Fél tízkor kihirdetik a „Mohács500” elnevezésű rajzverseny eredményét, majd Varga Szabolcs történész tart előadást. Szombaton délután hat óráig folyamatosan szakvezetésekkel várják az érdeklődőket, történelmi hagyományőrzők közreműködésével. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában