Ösztöndíjasként érkezett

2022.05.29. 07:00

Kalandként tekint az életre a ruhamárkát alapító Olagoke Bolu

Olagoke Bolu egy húszas éveiben járó fiatalember, aki csak úgy sugározza magából a jókedvet. Folyton elfoglalt, de sosem pazarolja az idejét, hanem olyan tevékenységekre fordítja, amiben örömét leli és másoknak is segíthet.

Mohay Réka

– Hogy került Magyarországra? 
 – Öt éve érkeztem Pécsre Nigériából a Hungary Helps keresztény fiataloknak szóló ösztöndíjprogram keretében. Ápolónak tanultam a PTE Egészségtudományi karán, most Budapesten élek. 
 
– Milyen tapasztalatot szerzett? 
 – Magyarország csodás hely, persze eleinte nehéz volt egy új környezetben helytállni, de idővel beilleszkedtem és fantasztikus barátokat szereztem, a tanulmányaimat is élveztem. Sok szép élményt szereztem az ország felfedezése közben és mondhatom, hogy gyönyörű kalandnak bizonyul. 

 – Egy saját divatmárkát is indított. Mi ihlette? 
 – A Largo Collections egy afrikai ihletésű ruhamárka, amit én alapítottam. A pécsi kollégiumi szobámból indult az egész. A saját és a barátaim problémájára szerettem volna megoldást keresni, a boltokban ugyanis nem találtunk ránk passzoló darabokat. Szereztem egy varrógépet és elkezdtem megvalósítani az elképzeléseinket. Híre ment a kreációknak, és egyre többek érdeklődtek. 

 – Ezután nőtte ki magát márkává a kollekció? 
 – Ebben fontos szerepet játszott egy nigériai látogatás. Sok szép anyagot használnak ott, de lenyűgöztek az Ankara-anyagok és elkezdtem használni ezeket a kreációimhoz. Készítettünk honlapot, Facebook- és Instagram-oldalt. A fő célom a márka által az afrikai emberek pozitív energiájának közvetítése, amiről a világ nagy része keveset hall. Budapesten volt az első divatbemutatónk az Afro-fesztiválon, ahol egy nemzetközi díjat is kapott a kollekció. 

 – Fontos szerepet játszik a hit az életében? 

 – Katolikus vagyok és nagyon szeretem az egyházi zenét, a Szent István bazilika idegennyelvű közösségének kórusvezetésébe is besegítek most. A hit számomra azt jelenti, hogy Isten a legsötétebb pillanatban is utánam nyúl, mikor úgy látszik, minden remény elveszett. Néha egyszerűen lehetetlen magunktól megoldani dolgokat, szükség van egy kis égi segítségre. 

– Ha egy tanácsot adhatna a pécsi fiataloknak, mi lenne az? 
 – A legnagyobb kincsük az idő és egy percét sem szabad elvesztegetni. Arra biztatok mindenkit, olyan dolgokba fektesse az idejét, amelyek boldoggá teszik őt és környezetét – ez segíthet más színben látni a hétköznapokat és valóra váltani az álmokat. 
 

Segíteni akar másoknak is

 

Olagoke Bolu Nigériában született. Pécsen ösztöndíjasként tanult, ekkor alapította meg afrikai ihletésű ruhakollekcióját. A bevételei 5 százalékát egy nigériai árvák lakhatását segítő alapítvány kapja, a jövőben a jótékonysági tevékenységét is szeretné kiterjeszteni. Azt mondja, próbál figyelni arra, hogy mindenben és mindenkiben felfedezze a jót, ez segít neki, hogy törekedjen minden nap kicsit jobb emberré válni. 
 

– A ruhamárkám mellett a zene is sokat segít abban, hogy kitartó maradjak és minden nap dolgozzam az álmaimért – mondja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában