Ígéretesnek hangzik

2022.06.21. 08:54

A népiesség kap nagy hangsúlyt a táncünnepen

A színházi évad lezárultával sem áll meg a munka a Pécsi Balett körül, hangolnak ugyanis a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozóra.

M. R.

A programsorozat szeptember 16. és 20. között várja majd a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzeti Színházban. Ezúttal kiemelt szerep jut a néptáncnak és modern ötvözeteinek. Öt nap alatt nyolc társulattal találkozhat a közönség. 
A Pécsi Balett nagyszínpadi bemutatójára hagyományosan a tánctalálkozó keretein belül kerül sor, idén ősszel a Zorba táncjátékot láthatjuk, melyet már próbálnak is az együttes művészei. Az előadás különlegessége: a koreográfia a modern tánc és a néptánc ritkán használt fúziója. A rendező-koreográfusok Juhász Zsolt és Zachár Lóránd, a címszerepben Koncz Pétert láthatjuk majd. 

A Bozsik Yvette Társulat legújabb, Bohóc kerestetik című produkcióját hozza el Pécsre. Újra itt lesz a Győri Balett, a Szegedi Kortárs Balett. Néptáncosok lépnek fel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Honvéd Férfikar előadásaiban. A találkozóra online már vásárolhatnak jegyet is az érdeklődők. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában