Többen megismerték a megyét

2022.06.07. 14:57

Jócskán fogyott a vörösbor az elmúlt hétvégén (galéria)

Zs. J.

A viharok elkerülték a megyét, így a kellemes kora nyári időben sokan kimozdultak otthonaikból a hétvégén. Rendezvények terén is volt miből válogatni. Az egyik legfelkapottabb a palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék voltak. 
A rendezvény szlogenje, hogy „Gyertek vonattal, így nem kell sorsot húznotok, hogy ki legyen a sofőr”, így nem meglepő, hogy a Magyar Államvasutak Zrt. a Pécs–Villány–Magyarbóly között közlekedő vonatokat hosszabb szerelvényekkel indította, amit sokan ki is használtak. 

A rendezvényen a boré volt a főszerep, fogyott is rendesen. Az árakról elmondható, hogy egy deci bort 500 forintért mértek, illetve a zsíros kenyér is hasonló áron volt kapható.

Bólyban a Bólyi Német Önkormányzat 12. alkalommal rendezte meg a pünkösdi fesztiválját. A zenés-táncos felvonulás az Erzsébet Vigadótól indult, és az ünneplő tömeg a Batthyány térre vonult, ahol különböző műsorok várták a közönséget. Felléptek a helyi óvodások, iskolások és számos hagyományőrző bólyi népi együttes szórakoztatta a fesztiválozókat, de érkeztek fellépők a környező településekről is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában