Jövő tavasszal jelenik meg

2022.06.28. 19:33

Képes útikönyv készül az ízletes ételekről

W. K.

Fotó: AS

A térség gasztronómiai értékeit bemutató, különleges útikönyv készül – a turistacsalogató kiadványt a tervek szerint jövő tavasszal adják ki, az összeállításával kapcsolatos egyeztetések már javában zajlanak.

A Keleti-Mecsek Egyesület nyert pályázati forrást a könyv elkészítésére. Pár évvel ezelőtt hasonló módon a komlói és a sásdi kistérség mintegy negyven településének idegenforgalmi kínálatát, látnivalóit gyűjtötték csokorba, az útikönyv a települések közös turisztikai ajánlója.

Most pedig, a készülő kiadványban – mint azt Vidák Krisztinától, az egyesület elnökhelyettesétől, Szászvár polgármesterétől megtudtuk – a gasztronómiai értékekre, az ezekhez kapcsolódó rendezvényekre, egyéb információkra helyeződik a hangsúly. A kutatómunka javában tart: a gyűjtés is igazolja, hogy a térség rendkívül gazdag érdekes és ízletes ételekben, számos helyi különlegességgel rendelkeznek az érintett települések. Kiváló minőséget kínáló éttermek, híres cukrászdák találhatók meg a környéken – cél, hogy a turisták mindezekről egy színes, igényesen összeállított, fotókkal illusztrált kiadványból tájékozódhassanak.

– A gasztronómiai útikönyv e-book formájában is elérhető lesz – közölte Vidák Krisztina.

Hozzátéve, hogy ezzel párhuzamosan egy, szintén a térséget bemutató imázsfilm is készül – a 14 település természeti értékein, épített örökségén a nézőt végigkalauzoló 4-5 perces alkotással szintén a turisztikai vonzerő növelése a cél. A filmben évszakokra bontva mutatják be a lehetőségeket – túrázás, kerékpározás, gombászás mind szerepelnek a kínálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában