Nem mindenhol kapható

2022.06.29. 12:02

Kisüzemi saját sörrel büszkélkedhet immár Orfű

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: © Szendi Péter

Kevés olyan község van, amelyik saját településéről elnevezett sörrel büszkélkedhet. Orfű most gondolt egyet, és egy közeli sörfőzdével kötött szerződést, hogy készítsék el az orfűi sört.

Mint megtudtuk a polgármestertől, Füziné Kajdy Zitától, az Orfűi TDM és a magyarhertelendi sörfőzde együttműködéséből megszületett az Orfűi Pontyalávaló. A sörről annyit árult el, hogy egy szűretlen, világos, hidegen komlózott láger típusú, frissítő, nyári, kisüzemi sör, amelyet csak Orfűn árusítanának.

A tervek szerint a sör piacra dobását, vagyis megjelenését a héten kezdődő Fishing on Orfűre tervezik, és azt szeretnék, ha minél több helyi étteremben, sörözőben elérhető lenne.

A pár kilométerre található magyarhertelendi sörfőzde már huszonnyolc éve készíti söreit, melyeket csapolva és palackozva is értékesítenek a magyarországi sörpiacon. Az üzem a termékek elnevezésében nem zárkózik el humortól, van Angyalka, Kótyagos sörük is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában