Nyolc szórakoztató est jön

2022.06.29. 11:30

Komédiák, zenés darabok, koncertek következnek a Káptalan Kertben

Beindult már a Káptalan Kert, júniusban itt koncertezett többek közt ByeAlex és a Tankcsapda is. Most pedig egy hónap színház jön a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadra (mindig 21 órától), a közkedvelt Pécsi Nyári Színház július 2–30. között, hat társulat nyolc előadásával, komédiákkal, operettel, musical-ősbemutatóval.

Mészáros B. Endre

Az egykori pécsi sztárszínész, Gergely Róbert indítja a sort, abban a műfajban, ahol és amiben az országban a legismertebb, dalolni fog: Rég várok rád... címmel 30 éves jubileumi nagykoncertet ad.

Forrás: MESZAROS DIANA

Az első igazi színházi bemutatót július 5-én a Pesti Művész Színház adja, Házassági leckéket középhaladóknak – Az igazság alcímmel. A kétórás kacagást garantálja a két női főszereplő, Fogarassy Bernadett és Nyertes Zsuzsa is. Ebben a darabban ugyancsak van „pécsi” érdekeltség, az előadást Márton András vitte színre. A sztori pedig klasszikus, a szerelmi sokszögben hazugság hazugságot és váratlan vidám pillanatokat szül.

Egy héttel később két este is láthatjuk Szente Vajk Legénybúcsú című vígjátékát, melyet idén tavasszal mutatott be nagy sikerrel a Kaposvári Csiky Gergely Színház. Egy fiatal szerelmes férfi esküvő előtti abszurd helyzetéről szól a történet, és ismét van egy pécsi szál, ugyanis az egyik főszereplő Vidákovics Szláven.

Operett következik 16-án, a Mágnás Miska a Rátonyi Róbert Színház előadásában. Egy százéves mű, mely többszörösen meghódította a világot olyan slágerekkel, mint például a Cintányéros cudar világ, az Úgy szeretnék boldog lenni vagy a Hoppsza Sári, a sztori pedig szintén szerelemmel a középpontban az arisztokrata időkbe vezet vissza.

A magyarországi ősbemutatót július 23-án nézhetjük meg: a Lizzie című művet a Filter Produkció és a PB2 Company adja elő. Van ebben thriller, rock, neogótika és kortárs mozgásművészet is, az pedig önmagáért beszél, hogy a Broadway közönségét már meghódította. A musical címszerepében: Kardffy Aishát láthatjuk, hallhatjuk, és itt is akad néhány ismerős pécsi arc, a tánccsapat öt tagja a Pécsi Balett művésze.

A zárófelvonás pedig 29-én és 30-án a Pécsi Nemzeti Színház utóbbi éveinek egyik legsikeresebb bohózata, A miniszter félrelép. A PNSZ legjobbjait láthatjuk benne a két este folyamán, Darabont Mikoldtól Lipics Zsolton át Unger Pálmáig tíz kiemelkedő színművészt.

Jut aztán egy kis zene augusztusra is a Káptalan Kertbe, ahol 12-én a Punnany Massif, 27-én pedig a P. Movil és a Rudán Joe Band koncertezik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában