Kíváncsi a publikum

2022.06.11. 20:15

Rengetegen hallgatták a színházi évad utolsó erkélykoncertjét

Rendhagyó erkélykoncerttel zárta 2021/2022-es évadát a Pécsi Nemzeti Színház szombaton, Lipics Zsolt igazgató ugyanis kihirdette a következő évad programját is.

Mohay Réka

Több százan voltak kíváncsiak a koraesti programra, amelyet Lipics Zsolt nyitott meg.

– A most végéhez érő évadban összesen 340 előadást játszottunk, 95000 néző látogatott el hozzánk, a látogatottság 90% feletti volt – mondta, s bejelentését visszatérő tapssal fogadták az érdeklődők.

Lipics Zsolt igazgató tájékoztatója az új évadról / Laufer László

– Köszönjük, hogy kíváncsiak ránk. Nem győzöm hangsúlyozni, Önök nélkül ez nem valósulhatna meg, nagyon hálásak vagyunk ezért – tette hozzá, majd ismertette az új bemutatókat.

A nagyszínházban a Pécsi Balett Zorba című táncjátékát, majd Ken Ludwig Primadonnák című bohózatát  láthatják a nézők.

Forrás: Laufer László

– Az évad talán legnagyobb durranása a szuperprodukciónak ígérkező Chicago című musical lesz Vidákovics Szláven rendezésében. Szeretnék kiemelni egy művészt, aki Morton mama szerepét játssza majd és eddig még nem vett részt a színházunk produkciójában, de felkérésemre és nagy örömünkre elvállalta a szerepet, ő nem más, mint Szulák Andrea – mondta Lipics Zsolt. 

Molnár Ferenc Üvegcipő című vígjátékát is láthatjuk, Funk Iván rendezésében. 

– Idén is játszunk operát, ismét magyarul, ezúttal azonban magyar és angol nyelven feliratozni is fogjuk Rossini Sevillai borbély című művét egy világhírű női rendező, Nina Kleflin közreműködésével – mondta az igazgató. Ezt azért fontos kiemelni, ugyanis a Bohémélet bemutatója kapcsán pont lapunkban jegyeztük meg, hogy a szöveget néhol nehezen lehetett érteni. Igazán örömteli, hogy a teátrum ennyire figyel a visszacsatolásokra, s most erre megoldást is kínálnak következő operájukban.

Bozsik Yvette is rendez majd, Euripidész Médeia-ját láthatjuk tőle. 

A kamaraszínházban is változatos lesz a program, láthatjuk a Robinson ifjúsági előadást, jön az Ö.K.Ö.R. második része és Genovese Teljesen idegenek című vígjátéka. Bemutatják Molière Don Juanját, végül Humperdick Jancsi és Juliska című meseoperáját.

A Pécsi Horvát Színházban a két ikonikus pécsi Kossuth-díjas művésznő, Vári Éva és Uhrik Teodóra szereplésével láthatjuk a Királyrák krumplifészekben komédiát Böhm György rendezésében. Az N. Szabó Sándor A monarchia utolsó hóhéra voltam című monodrámában láthatjuk az idén 70 éves Stenczer Bélát.

A program kihirdetése után a színház művészei adtak elő operett- és opera slágereket. 

A tengeren túlról is érkeztek

A koncerten találkozunk Vámos Jenővel és családjával, akik az Egyesült Államokból érkeztek. – Édesapám magyar volt. Egy hónapot töltünk Budapesten, hogy felfedezzük a gyökereinket, az ország kulturális örökségét. Magyar nyelvtanfolyamra is beiratkozunk – mondta Jenő, majd családjával kedvesen be is mutatták a tanultakat. Mint megtudtuk, az egy hónap során sok magyar városba ellátogatnak, így esett mai választásuk Pécsre, ahol szerencsés egybeesés folytán ellátogattak az erkélykoncertre is. – Különleges élmény megmutatni a gyerekeimnek, honnan származunk. A koncertet kíváncsian várom – mondta a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában