Változások és csodák

2022.07.25. 09:00

A pécsi színésznő igen aktuális filmeket készít

Meghökkentő flashmobokat, nézőket mozgósító interaktív krimijátékokat hozott pár éve Pécsre budapesti független színházi csapatával Fejes Rita.

Mészáros B. Endre

A Bazárban és a Reggeli bárban láthattuk a produkciókat, melyben rendezőként, színésznőként is szerepelt a kertvárosi ANK Gimnáziumból induló hölgy, aki korábban több Moravetz produkcióban is szerepelt. Fejes Ritára onnan is emlékezhetnek a baranyaiak, hogy ő indította el az „Anya NEM csak egy van” országos mozgalmat, mely kórházban hagyott babák és gyermekek szüleit igyekszik ott létük alatt pótolni.

Megkerestük a két gyermekével Érden élő Fejes Ritát, hogy min dolgozik mostanában, és mikor láthatjuk újra itthon, mire ő így összegzett: A művészet változásokat okoz, a változások pedig csodákat. Mindkettőnek nagy szükségét érzem a mai világban. Én pedig tenni akarok azért, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Ennek szellemében újabban filmeket készítek. Az első rövidfilmemnek Fuss a címe és arról szól, amikor a futás az egyetlen remény a családi erőszak elől. 

A történet személyes élményen alapul, de sajnos ma ezzel a helyzettel minden ötödik európai nőnek meg kell küzdenie. Van egy egészen friss alkotásunk is, a Gyászfilm. Ugyancsak igen aktuális témakörben, hiszen a COVID járvány 46 ezernél több hazai halálos áldozatnál tart. Ez a film az itt maradottakhoz szól, de összességében minden haláleset kapcsán. A két kisfilm nagy slágere több korábbi és most zajló magyar filmes fesztiválnak és várhatóan hamarosan a Zsolnay Negyedben is lesz belőlük vetítés. 

Címkék#fejes rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában