Heten vehettek át kitüntetést

2022.07.11. 12:31

Az élő egyház kincseit, példaképeit díjazták

A kép illusztráció

Fotó: Laufer László

Hagyományosan Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepéhez kapcsolódik a Pécsi Egyházmegyében a közösségért végzett szolgálatot elismerő egyházmegyei kitüntetések átadása.  Június 29-én, a hálaadó ünnepi szentmisét követően Felföldi László megyéspüspök ünnepélyes keretek között hét plébániai munkatársnak adta át az elismeréseket, akik hosszú időn keresztül a közösség megelégedésére végezték szolgálatukat.

A főpásztor a kitüntetésben részesülő híveket is méltatta beszédében, akik példák, értékek, kincsek az élő egyházban. - A jövőben, ahogy a múltban is, az alázatos szívű, Istent feltétlenül szolgáló, az egyházközségben, a közösségben szolgáló hívekre és szívekre van szükségünk - hangsúlyozta a megyéspüspök.

 - Szigetvári Bálintné 2000 nyarától látja el a szászvári plébániatemplom sekrestyési szolgálatát. Kőszegi Lászlóné 12 éve a sellyei egyházközségben, elsősorban a gazdasági-pénzügyi feladatok ellátásában nyújt nélkülözhetetlen segítséget. Kanizsai István a Pécs-Gyárvárosi egyházközség prominens alakja. Takács Józsefné hosszú ideje a szigetvári plébániaközösség aktív tagja. Kósa Ferencné több évtizede önkéntesként segíti az abaligeti plébánia életét. Mádlits Mátyásné mintegy 20 éve áll a mohácsi plébánia szolgálatában. Szabó Istvánné több évtizede tevékeny és hasznos tagja a kányai egyházközségnek - sorolta fel méltatásában a díjazottakat a Pécsi Egyházmegye.

Az ünnepélyes díjátadás a püspöki palotában megtartott szeretetvendégséggel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában