Digitális kottára váltottak

2022.07.25. 14:31

Elismert zenészek muzsikáltak Pécsváradon

Móga Richárd

A kép illusztráció

Fotó: Hegedűs Márk

Fergeteges koncert volt a hétvégén Pécsváradon, a Művelődési Központ előtti Európa-téren, ahol Pápa Város Fúvószenekara lépett színpadra Horváth Adrián karnagy vezetésével.

A pápai zenészek Wagner József, a Pécsváradi Ifjúsági Fúvószenekar karnagyának invitálására utazták át az országot, hogy fellépjenek a baranyai városban.

A megyében vendégszereplő Pápa Város Fúvószenekarát 1946-ban alapították, és 2005-ben indította útjára az Újévi Fúvós Showt, ami meghatározó eleme a zenekar fellépésének és számos zeneszám hallható volt belőle Pécsváradon is.

A járvány időszaka alatt bár hosszú ideig próbálni sem volt lehetőségük, megújult az együttes egyenruhája, és hatalmas technológiai fejlődés történt. Tavaly októberben lecserélték a hagyományos papíralapú kottákat digitális formátumúakra, így az egyesület és a zenészek munkáját már iPad-ek segítik.

Nagyságukat pedig mi se mutatja jobban, minthogy 2006-ban Pápa Város Díszoklevele, idén pedig Pápa Városért Érdemérem kitüntetésben részesült a zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában