Indulhatunk a fény felé: részletes program

2022.07.07. 11:04

Felizzanak a lámpák, feldübörög a zene, kezdődik a fesztivál

R. B.

Csütörtökön kezdetét veszi a 2022-es Fényfesztivál. A nyitónapon a Fény Útjának állomásait járhatjuk végig a belvárosban, melyek nagy része ingyenesen megtekinthető, ám aki egyetlen fényélményről sem szeretne lemaradni az egy karszalag megvásárlásával a Fény Útja Extra hat különleges installációját is megtekintheti. A karszalag megvásárolható a Széchenyi tér több pontján, a Sétatéren, az Irodalom Házában, az Ókeresztény Mauzóleumban és a Zsolnay-negyedben egyaránt, de az interneten is vásárolhatunk belépőt.

A Fény útja csütörtökön 21.30-tól hajnali 1 óráig lesz látható. A nap további programjai között szerepelnek utcaművészeti előadások, zsonglőr játszóházak, Fénybütykölde és mindemellett rengeteg zenei program szerte a belvárosban. Este fél tizkor a fények beizzítása mellett indul még pár izgalmas esemény: a Széchenyi téren a svájci Panorama Kino Theatre pop-up mozijában 360 fokos szögben forgó szerkezetben nézelődhetünk, a Kioszknál, a Sétatéren az Anqaa elektropopp csapata lép fel, a Káptalan kertben pedig „Titkos diszkó a bokrok alatt” címmel bakelit diszkón lehet ropni a táncot. A Király utcai Wunderbar pedig a PTE hallgatóinak multimédiás művészeti laborjába kukkanthatnak be a látogatók.

A Kioszkban 22:15-től Varga Vince DJ keveri a zenét, míg a Szabadkikötőben este 23 órától várják a látogatókat intenzív zenei és vizuális élményekkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában