Komló

2022.07.29. 08:38

Idén is keresik a város pálinkáját

W. K.

Fotó: Szendi Péter

Idén is megrendezik a Nemzetközi Pálinka, Likőr és Pogácsa Mustrát Komlón – a nemzetközi megmérettetésre már várják a nevezéseket. 
A kiírás szerint a versenyen csak magánszemélyek vehetnek részt, a maguk által főzött vagy főzetett pálinka- és párlatmintával, valamint magyar gyümölcsből készült pálinkaalapú párlattal, amely tartalmazhat aromásító fűszereket. Ezenkívül pogácsák vagy pogácsajellegű sütemények mustrájára is sor kerül a program részeként. 

A pálinka és likőr esetében a nevezési határidő augusztus vége – a mintákat augusztus 27-től 31-ig 8 és 18 óra között, valamint szeptember 1-jén a délelőtti órákban lehet leadni a Hotel Béke Sziget recepcióján. Az italféleségeket neves szakemberekből álló zsűri értékeli – az eredményhirdetést szeptember 4-én tartják, a legjobb mintát leadó hölgy különdíjban részesül, és a bányászkötődéssel rendelkező pálinkakészítők italai közül választják majd ki Komló város pálinkáját. 

A mustrára nevezett pogácsákat szeptember 4-én lehet leadni, a Hotel Béke Sziget kerthelyiségében – a bírálóbizottság a közönség soraiból kerül majd ki, a zsűri elnöke Papp Attila pékmester.

Címkék#pálinka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában