Viadalok

2022.07.23. 14:06

Ismét összecsapnak a pengék Máré várában

Harmadszorra is készülnek a vitézek a Máré Vári Viadalokra, idén augusztus 6–7. között tartják. Az előző két évben nagy sikert ért el a történelmi csaták valósághű interpretációja a viadalok során. 

M. R.

Az először 2020-ban megrendezett rendkívül mozgalmas eseményen a hiteles párbajok légkörének megidézése a cél. Minden évben a buhurtban jártas egyesületek az ország több pontjáról érkeznek, s a nézők „full-contact” páncélos vívást láthatnak. A műfaj a középkori lovagi tornák hangulatát és fegyverzetét a modern küzdősportok keménységével és szabályozottságával ötvözi. A program fő célja a középkor mindennapjainak autentikus felelevenítése. 

A szervezők elárulták, idén az országhatárokon túlról is érkeznek vendégek. Itt lesznek ugyanis a Corvi Belli tagjai, akik nemcsak egyéni, hanem a csoportos küzdelmekben is megállják helyüket. 

A tavalyi viadalokon a látogatók szeme előtt megelevenedhettek a múlt életképei, a harcok mellett kézművesvásár, mise és lakoma is zajlott a várban, várhatóan idén is hasonlóan színes lesz a program. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában