Négy estén át láthatjuk a törökverőt

2022.07.11. 14:01

Kinizsi: Már próbálnak a rock-musical idei előadásaira

Megkezdődtek a Kinizsi, a nép fia című rockmusical idei próbái, a tavaly nagy sikerrel debütált darabot augusztus 4-7-ig, négy napon át játsszák majd a Siklósi Várban. A rockmusical a siklósi várkapitány, Szentgyörgyváry Péter ötlete nyomán készült, és a szöveget is ő maga írta. 2020-ban először még csak a musical koncertváltozatát mutatták be, tavaly pedig a színpadi előadást is láthatták a nézők. A produkció hatalmas sikert aratott, végig teltházas közönséget kápráztattak el a neves előadók. 

A zenés műben fontos az összhang, hiszen egy 6 fős tánckar, 9 főszereplő, további 48 előadó lép a várudvar színpadára. Vadkerti Imre játssza Kinizsit, emellett Beleznay Endre rendezésében olyan színművészeket vonultat fel a darab, mint Sasvári Sándor, Rudán Joe, Csengeri Attila, Götz Attila, Györfi Anna és Kusnyér Anna. A bárókat a Vivat Bacchus, az éneklő népet pedig a VoiSingers tagjai alakítják. A mű zeneszerzője és produkciós vezetője a Voisingers Kórus megálmodója, és a Vivat Bacchus énekegyüttesből is ismert Balásy Szabolcs.

Kinizsi Pál az egyetlen vesztes csata nélküli magyar hadvezér volt, aki Mátyás királysága alatt vált európai hírű magyar hőssé. A rockmusical célja a magyar történelem egy kis szeletének bemutatása, felelevenítése. A történet egésze 21. századi „rockzenei” köntösbe öltöztetett, szórakoztató, humoros zenés színházi élményben kristályosodva mutat kiemelt emberi példát, a mai rohanó, depressziót generáló világban. 

Az előadásokra még van jegy, bővebb információ a Kinizsi, a nép fia című facebook oldalon található. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában