További sok sikert!

2022.07.03. 15:05

Közönségszervező munkáját köszönték meg

Az idei évad végén Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színáz igazgatója személyesen is elbúcsúzott Benkő Márta közönségszervezőtől, aki több mint negyven évig dolgozott a teátrumban, s most nyugdíjba vonul. 1976-tól dolgozott a Doktor Sándor Művelődési Központnál, mint művészeti titkár és amatőr bábszínész. 

1981 január 1-jén a Bóbita Bábegyüttes a Pécsi Nemzeti Színház tagozata lett, ekkor hivatalosan bábszínházi státuszt kapott. Benkő Márta így lett a Pécsi Nemzeti Színház alkalmazottja, ahol feladatköre is bővült. Művészeti titkári feladatai kiegészültek közönségszervezői, gazdasági ügyintézői, fesztiválszervezői teendőkkel, külföldi turnék szervezésébe és munkaügyekbe is bekapcsolódott.  

1982-ben a színpadi szereplést abbahagyta, adminisztratív feladatokat látott el. Ebben a munkakörben 2002-ig tevékenykedett, majd június 1-től a Pécsi Nemzeti Színházban közönségszervezői beosztásba került, napjainkig. Emellett 2002-től 2015-ig a POSZT előadásainak közönségszervezői és koordinációs feladatait is koordinálta.

- A színház szeretete, az iránta való elkötelezettség mindig első helyen állt az életébe

- fogalmazták meg a Pécsi Nemzeti Színház közleményében, melyet a Facebook-oldalon is megosztottak, megköszönve a hosszú évek munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában