Csütörtökön elindul a totális őrület

2022.07.07. 12:04

Beveszik a hardcore és punk zenekarok Orfűt

Beveszik, és három napig az uralmuk alatt is tartják Orfűt a legkedveltebb hazai és nemzetközi hardcore és punk zenekarok a TOXIC Weekend keretében. Ne csodálkozzunk hát, ha széttetovált, vagy éppen színes tarajos srácokkal és lányokkal találkozunk arrafelé.

bama.hu

A legendás pécsi TOXIC Music Club hangulatát idézik meg július 7-8-9-én a Fishing on Orfű helyszíneként már jól ismert Panoráma Campingben. A TOXIC Weekend keretében 6 nemzetközi és 24 hazai zenekar játszik két színpadon, három napon át.

A punk és hardcore műfajok legendás zenekarai érkeznek a nemzetközi mezőnyből: fellép a nyolcvanas években kialakuló és virágzó NYHC színtér egyik vezető zenekara, az Agnostic Front. Már 1979 óta megalkuvás nélkül, megállíthatatlanul nyomja a punkot a július végén már 65-tödik életévét töltő élő legenda Wattie Buchan csapata, a The Exploited, akik a fesztivál szombati napján szántják fel a színpadot. Idén épp 20 éve, hogy Los Angelesben megalakult a Terror, nem először bizonyítanak a hazai deszkákon, akárcsak a Cockney Rejects, akiket nagy eséllyel utoljára láthat a hazai közönség, ugyanis pár hónapja bejelentették közelgő leállásukat. Szintén a veteránok csapatát erősíti az idén 45 éves brit Discharge, ami olyan bandákra is nagy hatással volt, mint a Metallica, vagy a Sepultura. 

A veretes nemzetközi felhozatal mellett természetesen a hazai szcéna színe-java is képviselteti magát, itt lesz többek között az A.M.D., a Beerzebub, a Böiler, a Counter Clockwise, a Don Gatto, a Dirty Dawn, a Fegyelmező Részleg.

A szervezők a zenei programok mellett természetesen készülnek kiegészítő rendezvényekkel is. Az OI! PUB például beszélgetéseknek is helyet ad: előadást hallhatunk a magyar punk/hardcore történetéről a 80-as évektől napjainkig, sok-sok archív képpel és videóval, szombaton pedig a legendás CPg-vel lesz pódiumbeszélgetés, és közönségtalálkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában