Különleges zenét játszanak

2022.07.10. 10:31

Megjelent a közönségkedvenc FILC zenekar első nagylemeze

Aki kicsit is jártas a pécsi zenei klubéletben, vagy néha fel szokott bukkanni a nagy nyári fesztiválok némelyikén, az bizonyára jól ismeri a FILC együttest, vagy bővebben a „Futurista Ihletésű Liquid Cucc” bandáját.

Radnai Balázs

Nos, számukra jó hír, hogy a leginkább fúziós jazzként meghatározható, eklektikus zenét játszó csapatnak a napokban megjelent az első nagylemeze.

A zenekar tagjai (Pihari Áron – dobok, Etlinger Misi – basszusgitár, Szénás-Máthé Nándi – szaxofon, Irsik Bence – gitár és Gőbl Samy – billentyűk) nagyon odatették magukat az első korong készítésekor. A számokat egyben, stúdiómunka nélkül vették fel, ami egyfajta koncertérzést sugároz magából. A lemez anyagából bárki megtalálhatja az ízlésére valót, hiszen a FILC esetében a zenei stílust igen nehéz pontosan behatárolni egy-egy szám esetében, egy egész albumnál pedig már egyenesen képtelenség.

A „Frutti” néven megjelent nagylemez a modern, digitális kor kihívásainak megfelelően természetesen már megtalálható a Spotify online zenei streamingszolgáltató oldalán. Összesen tíz ütős dal hallható az albumon, ami mintegy 36 percnyi hanganyagot foglal magában. A FILC zenei sokoldalúsága a számok címében is jelentkezik, hiszen vidáman elfér egymás mellett olyan dal, mint a Jó bor, a This is Jazz, a Sanyibá, a Quincy Jones vagy éppen a Láb Song.

Meglepően fiatal koruk ellenére a zenekar tagjai otthonosan mozognak a színpadon, és kifejezetten jó bulikat csinálnak, aminek nagyon jó a fogadtatása a közönség részéről. Ugyanakkor a fiatalság jelen esetben nem egyenlő a tapasztalatlansággal, hiszen a banda tagjai korábban már számos más pécsi zenekart erősítettek, és gazdagodtak így értékes tapasztalatokkal, színpadi rutinnal. Azt pedig, hogy a FILC tagjai zeneileg mennyire profik és felkészültek – kis túlzással – még a süket is hallhatja.

Mindemellett a zenekar rajongótábora azt is nagyra értékeli, hogy soha nem ültek fel az aktuális divathullámokra vagy zenei trendekre, hanem mindenkor a saját, éppen nekik tetsző zenei hangzást preferálják.

A fiatalokból álló tehetséges együttes nemrégiben nagy közönségsikert aratott a Fishing on Orfű fesztiválon is, legközelebb július 15-én a Bánkitó Fesztiválon, 22-én Csákváron, 23-án Bólyban, augusztus 2-án pedig Beremenden, az Ördögkatlanon lépnek majd fel.

A zenekar lemezbemutató koncertjére augusztus 12-én kerül sor, természetesen hol máshol, mint a lokálpatrióta banda szülővárosában, Pécsett, a Káptalan Kertben, ahol a FILC mellett a Punnany Massif is fellép majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában