Kékkel festenek

2022.07.26. 18:38

Újra vendégeket vár Nagynyárád

Fotó: Laufer László

Két esztendő után július 30-án és 31-én ismét a régi színvonalon, és sokszínű, sváb hagyományos programokkal szervezi az Országos Kékfestő Fesztivált a nagynyárádi önkormányzat a német nemzetiségi önkormányzattal és a Nagynyárád-Grossnarad Magyar-Német Baráti Körrel.

Az eseményen az ország valamennyi kékfestője képviselteti magát, és elhozzák a kelméiket is, emellett az ország több pontjáról és a térségből is érkeznek kézművesek.

A kétnapos fesztivál egyik kiemelt programja szombaton 14 órakor lesz, ugyanis átadják az id. Sárdi János kékfestő mester tiszteletére kialakított emlékszobát és az új üzletet. Továbbá egymást váltják majd a színpadon mazsorettesek, énekkarok, tánccsoportok és zenekarok, sőt, este még Örökkék divatbemutató is lesz.

Vasárnap is számos kulturális műsorral készülnek, az estéket pedig bál zárja, amelyhez szombaton a Szomori fiúk zenekar, vasárnap pedig a Rollr, majd a Sextett zenekar adja a talpalávalót. 

Címkék#kékfestés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában