Moziajánló

2022.08.15. 18:31

A gyilkos járat: nevetés kíséri a lövöldözést

F.Z.

Fotó: Shutterstock

Nevetés kíséri a lövöldözést

Brad Pitt egyike az utolsó igazi filmsztároknak – ebbe a kategóriába azokat soroljuk, akik önmagukban is képesek eladni egy filmet. Nincsen feltétlenül szükség erős forgatókönyvre, ügyes kezű rendezőre, egyedi operatőri munkára – elég, ha a plakáton ott virít csupa nagy betűvel a név, és jönnek a nézők tucatszám, veszik a jegyet, és dőlnek hátra bizakodóan, mert hát rossz filmhez azért csak nem adja a nevét a mi hősünk. 

Nyugi, most sem adta: A gyilkos járat egy kifejezetten biztató film, sok fordulattal, sok nevetéssel. A történet szerint egy szupergyors vonaton kell egy feladatot teljesíteni a bérgyilkosnak, azaz Brad Pittnek. Akit a filmben Katicának hívnak – és ebből az egyetlen dologból már elég pontosan megérezhetjük, hogy amit látni fogunk, az nem egy kivégzős akcióorgia lesz, sokkal inkább egy abszurd poénokkal operáló vígjáték. Vagy a kettő közötti valami: sok nevetés, de sok olyan pillanat is, amely nem ejt foglyokat. És ennél jobbat most nem is nagyon szeretnénk megnézni: nem világmegváltó film A gyilkos járat, de ugyanakkor az biztos, hogy jó lesz ezzel lassan ráfordulni az őszre. 

A gyilkos járat

Amerikai vígjáték, 127 perc, 2022

(Pécs, Uránia, Cinema City)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában