Pénteken indul a buli

2022.08.09. 18:31

A Halott Pénz is fellép a Siklósi Várfesztiválon

Pénteken kezdődik a Siklósi Vár legkiemelkedőbb rendezvénye, a hagyományos várfesztivál, amely az idén is tartogat számos meglepetést a látogatók számára.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A programokról Szentgyörgyváry Péter várkapitány, Riegl Gábor, Siklós polgármestere, valamint Béni Gábor, az Acona rendezvényszervező vezetője adott tájékoztatást kedden délután.  

A városvezető elmondta, Siklós az egész éves rendezvénysorozatát a várossá válás 45. évfordulójára fűzte rá. A március végi, nagy sikerrel megtartott SIKLÓS 45 után most következik a másik húzórendezvény, ezért kiemelt szervezés mellett készülnek a program megtartására.  

Az idén a megújult várkert lesz a várfesztivál egyik helyszíne. Tavaly ez a terület még nem állt készen a látogatók fogadására, és a koncertek megtartására, de idén már ide koncentrálódnak a főbb programelemek.  

A pénteki hivatalos megnyitó után hagyományteremtő jelleggel indítják el a borrend avatást, amelynek keretében a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők Borrendje új tagokat avat borlovaggá.   

Szentgyörgyváry Péter várkapitány elmondta, a várfesztivál megrendezése az elmúlt időkig a Várszínház Nonprofit Kft. feladata volt, ettől az évtől viszont ez megváltozik: a nappali hagyományőrző programokat továbbra is a vár szervezi, míg a könnyűzenei koncertekért az Acona Rendezvényszervező lesz a felelős. 

Már pénteken lesznek vásári komédiák, díszlövések, tárlatvezetések, szombaton 10 órakor kezdődik a most már hagyományos felvonulás a Posta parktól a várig. – Számítunk a helyi gyerekekre is, akiknek korabeli öltözéket, és eszközöket is tudunk biztosítani. A résztvevő gyerekek a várba érkezve frissítőt kapnak, a Játékország feliratú poharat pedig ajándékba kapják – mondta a várkapitány. A gyerekeknek ekkor a rendőrség kutyás bemutatót tart.  

A várudvarban óriásbábok, solymászok, zászlóforgatók mutatják be műsorukat, és körülbelül kétszáz hagyományőrző is ellepi a várat napközben. A várfesztivál nem múlik el csata nélkül idén sem, a hagyományőrző keresztény seregek két alkalommal csapnak össze a törökökkel. Szombaton 16 órakor, és vasárnap 15 órakor. 

Béni Gábor szervező az esti programokat ismertette: az esti fő fellépők előtt a helyi zenekarok alapozzák majd meg a hangulatot. Pénteken a 18 órakor kezdődő megnyitó után a Dolce Hegedűegyüttes 19:30-tól, és a Nihil Chips pedig 20 órától szórakoztatja a közönséget, a fő fellépő Pápai Joci 21:15-kor lép színpadra, akinek a műsora után sem ér véget a nap, hiszen a Harold zenekar adja majd a talpalávalót.  

Szombaton 17 órakor horvát nemzetiségi műsorral indulnak a színpadi programok, majd 17.45-től a Szabó Család rockzenekar, utánuk pedig 19 órától egy új formáció, a Don’t Stop the Queen szórakoztatja majd a közönséget az ismert dallamokkal. Este 20.30-tól a Halott Pénz koncertjére várják a bulizni vágyókat, amely után DJ Pepe tart video discot a még szórakozni vágyóknak.  

A pénteki és a szombati napközbeni, várkertben zajló programok teljes egészében ingyenesek lesznek, a várudvari programokon várbelépővel lehet részt venni, a szombat esti koncertekre pedig külön jegyet kell váltani, melyet csütörtökig elővételben Pécsen (VOKE Vasutas Művelődési Ház, Pécspont Tourinform) és a Siklósi várban lehet megvásárolni, de természetesen a várfesztivál alatt a helyszínen is lesz jegyértékesítés.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában