További fejlesztések várhatóak

2022.08.29. 20:01

A hősök hagyatékán adták át a felújított várparkot Szigetváron

Átadták a „Zöld Vár – várpark revitalizálása” projekt keretein belül felújított várparkot Szigetváron. A 393 millió forintos projekt során közel nyolc hektár területen fejlesztették a parkot, többek között elkészült a futópálya világítása és két korszerű épületet is felhúztak a vár körül, illetve felújították a várhoz vezető gyalogos hidakat.

Radnai Balázs

Ünnepélyes keretek között a himnusz meghallgatásával vette kezdetét a felújított várpark átadási ceremóniája a Szigetvári Vár bejárata előtt. Szigetvár Város Önkormányzata és konzorciumi partnere a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül 340 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatást használt fel a projekthez, ám az árak emelkedése miatt ez nem bizonyult elegendőnek, így a magyar kormány 53 millió forinttal sietett Szigetvár segítségére.

Nagy Csaba a térség országgyűlési képviselője sikeresnek ítélte a várkert felújításának projektjét és külön örömét fejezte ki annak okán, hogy mind az építési munkálatokat, mind a parkosítást baranyai vállalkozások valósították meg. A kormánypárti politikus sejtelmesen elárulta lapunknak, hogy hamarosan, akár már néhány héten belül, további fejlesztéseket jelenthetnek be a Szigetvári Várral kapcsolatban, méghozzá a Nemzeti Kastély- és Várprogram részeként.

– Hivatalosan ugyan ma adtuk át, de a családok már korábban birtokba vették a megújult várparkot, amely egyfajta közösségi központtá lépett elő a fejlesztéseknek köszönhetően

 – mesélte Dr. Vass Péter, Szigetvár polgármestere a megújult várkert körbejárása során. – Az a célunk, hogy a hozzánk látogató turisták ne egy-két napos városnak tekintsék Szigetvárt, hanem hosszabb időzést tervezzenek.
A jelen beruházással egészen biztosan nagy lépést tett a város ezen célkitűzés megvalósítása felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában