Milyen napjaink magyar Dekameronja?

2022.08.04. 07:18

A Katlanban ma több zenei ágon is igen erős lesz a koncertkínálat

Mészáros B. Endre

Fotó: Havran Zoltán

Naponta száznál több program van az Ördögkatlan fesztiválon. Végigjárni lehetetlen, megtizedelve jól választani nem egyszerű. Mi most igyekszünk egy kis  szubjetív iránytűt adni a mai kínálathoz.

Én Villánykövesden indítanék, ahol a Kaukázus énekese, Kardos-Horváth János gyakorló apukákkal ad gyerekkoncertet a Teleki ligetben. Megjegyzem, ide este 19 órakor is érdemes betérni, mert akkor a Mitsoura zenél. A szoborparkban minden este 21 órakor sziklavetítés van, egyszer minden baranyainak, de persze az ősi kincseink iránt fogékony budapestieknek is meg kell ezt nézni, mert a rómaiak Villány környéki hagyatékából készített filmet a Nemzeti Múzeum. Beremenden, a Kovácsudvarban délelőtt a jazzes Dés családdal, a szaxofonos apával és az ütős fiúval beszélgetnek. Délután ugyanitt G. Szabó Hunor és Németh Juci duója lép fel, este Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalait Szűcs Krisztián és Beck Zoli adja elő. A Megbékélés Kápolnájában pedig 21 órától „háborús” koncertet ad klasszikus művekből Dinnyés Dániel, Kolonits Klára és Závada Péter. 

A Vylyan teraszon délután a Dekameron 2023 a fő attrakció, a Budapest Bábszínház mutatja be tíz neves kortárs írónk pajzán történetét, majd Csemer Boglárka és Grecsó Krisztián irodalmi délutánja következik. 

Nagyharsányban a Kollár-Klemencz Kamarazenekar 19 órai előadására térnék be a Narancsligetbe, majd beugranék a Bölcsészudvar válogatottan jó sörökért zajló kocsmakvízére (az ENSZ 17 fenntarthatósági irányelve a téma). Aztán átlépnék az Offlájn Rezervátumba, ahol 22 órától bálnadalokat énekel Másik János, de utóbbi műsorokkal csereszabatosak a sportpálya nagykoncertjei az Európa Kiadóval és a hiperkarmával. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában