Jön a vihar

2022.08.19. 14:30

Átalakítja az időjárás a hétvégi programokat

A meteorológusok szerint már pénteken megérkezik a hidegfront, amely jelentős csapadékot hoz magával. Az ünnepi hétvégére beharangozott programok közül van amelyik elmarad, de számos programot más helyszínen tartanak meg.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: AS

A hétvégére vonatkozó időjárási előrejelzések  sajnos rossz időt jósolnak, ezért összegyűjtöttük a fesztivál és az augusztus 20-ai programok alakulásáról a legfontosabb információkat.

Rossz idő esetén a kiemelt szombati programok nagy része esőhelyszínen kerül megrendezésre.

– A könnyűzenei koncertek többsége (pl.: Beton.Hofi, Óperentzia) a Pécsi Est Caféba költöznek.

– Elmarad Ohnody és I Am Soyuz koncertje, ezeket az év során egy későbbi időpontban, az E78-as koncertteremben pótolják.

– Az irodalmi jellegű programok (Át – hallás Karinthy és barátai; Szó – Játék; Minden titok) a Művészetek és Irodalom Házában várják az érdeklődőket.

– A gyerekprogramok közül Bogárdi Alíz koncertje és a parnasszusjáték ugyancsak a Művészetek és Irodalom Házában kap helyet.

– Az ISTER stand – Római kori játszóház és digitális múzeum szabadtéri foglalkozásai beltérre kerülnek, az eredetileg helyszínként megjelölt múzeumi udvarok helyett az adott múzeum élületében zajlanak.

– A Pécsi Szelet Baranyai Gasztro Piknik elmarad.

Beltéri programok, amik zavartalanul élvezhetők:

– Az Űr – Alternatív kozmoszok című kiállítás a Zsolnay Negyed m21 Galériájában

– a Janus Pannonius Múzeum kiállításai.

Az augusztus 20-ai programok közül:

– Elmarad a Bánk bán c. operafilm szabadtéri vetítése.

– KOVÁSZ I. Pécsi Egyházmegyei Családi Fesztivál programjai esős időjárás esetén nem maradnak el, esőhelyszíneken: a Püspöki Palotában, a Püspöki Kincstárban, a Dóm Kőtárban és a Magtár Látogatóközpontban megtartásra kerülnek.

– A Kenyéráldás Ünnepség esőhelyszínen, a Püspöki Magtár Látogatóközpont dísztermében zajlik.

– A Magyar Állami Népi Együttes - Kolozsvári Piactéren c. táncjátéka a Kodály Központban várja a regisztrációs jeggyel rendelkező látogatókat.

– A Kossuth térre tervezett programokról később születik döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában