Pörgős napok jönnek

2022.08.16. 19:31

Élettel töltődik meg a pécsi Káptalan utca, jön a Múzeum Utca Plusz fesztivál

Élettel töltődik meg a pécsi Káptalan utca augusztus 18-21. között, a Múzeum Utca Plusz fesztivál ideje alatt. Egyebek mellett koncertek, irodalmi programok és játszóház teszi varázslatossá a négy napot.

Forrás: ZSÖK

A Pécsi Tudományegyetem fúvószenekara, a PTE Brass Band a Bóbita Bábszínház óriásbábjainak kíséretében Széchenyi téri utca zenei koncert után útnak indulnak, hogy megnyissák a Múzeum Utca Plusz programkavalkádját augusztus 18-án 16.30 órakor, majd  Németh Juci és G. Szabó Hunor lép színpadra, amelyet folklór forgatag és táncház követ.

A több pécsi múzeumnak is otthont adó, a város főterétől alig pár száz méterre található Káptalan utcai négy napos fesztiválon számos könnyűzenei programmal készülnek. A rendezvényre meghívták a magyar rap egyik legfelkapottabb alakját, Beton.Hofit, de fellép Ivan & Tha Parazol, a Blahalouisiana és a Kaktus. 

A fesztivál a könnyűzene mellett az irodalom szerelmeseit is várja, így az Át - hallás, Karinthy és barátai, Kabaré 2.0 keretében költői utazást tehetnek az érdeklődők Karinthy Frigyes és társai koponyája körül Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve közreműködésével.
A Szó - Játék felolvasó előadás keretében a kortárs költészet szójátékaiból kaphat ízelítőt a közönség Hámori Gabriella, Trill Zsolt és Wunderlich József előadásában.

Kaláka lép fel a Rózsakertben

Különleges programokat kínál a rendezvény minden napján délelőtt tíz és este hét óra az Ister stand, azaz a római kori játszóház és digitális múzeum is. Azon római ékszereket készíthetnek, római ételeket kóstolhatnak és római kori ruhabemutatót tartanak. Lesznek különleges tárlatvezetések a Baranya Aranya - Egy kora avar kori temető feltárja titkait című kiállításon. A fesztivál ideje alatt idén is lesz Design Liget – kreatív alkotótér és művészpiac, gyerekprogramok, tárlatvezetések, római kori játszóház, gyerekkoncertet ad Bogárdi Alíz. A Rózsakertben szombaton Püspökségi gyerekprogramokkal, többek között Kaláka koncerttel várják a családokat.

A Pécsi Szelet Baranyai Gasztro Piknik pedig augusztus 20-21-én színesíti a Múzeum Utca Plusz rendezvényt, ahol az árnyas fák alatt kóstolhatjuk körbe a térség éttermeinek színét-javát két nap alatt. Bisztróételek, street food, borászatok és helyi termelők egy helyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában