Tablókiállítás nyílik

2022.08.23. 12:01

Időutazáson vehetnek részt a látogatók a Csontváry Múzeumban

Zs. J.

Fotó: AS

1921. augusztus 22-én szabadult fel a szerb megszállás alól Pécs városa. Erre emlékezve nyílik tablókiállítás Szerb megszállás Pécsett 1918-1921 címmel a Csontváry Múzeum földszinti foglalkoztatótermében. Az augusztus 23-tól megtekinthető tárlaton fényképek, hirdetmények, sajtóanyagok és plakátok segítségével ismerhetjük meg a korszakot és a legfontosabb történelmi eseményeket.

Mindez kiegészül a szerbmegszallas.hu oldalon elérhető internetes adatbázissal, amely három közgyűjtemény forrásanyagának felhasználásával a szerb megszállás történetét mutatja be. 

A látogatók hét tablón a megszállás eseménytörténetét ismerhetik meg, öt tablón pedig egy-egy kapcsolódó témában (pl.: Szükségpénzek, Áruhiány és munkanélküliség, Megszállás alatti pécsi sajtó) szerezhetnek érdekes információkat. Az időutazást fényképek, hirdetmények, sajtóanyagok és plakátok segítik a szakértők szöveges kiegészítéseivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában